"Savet bezbednosti UN da odgovori na provokacije"

Predsednik Južne Koreje Jun Sok-jeol rekao mora da pruži odlučan i jedinstven odgovor na akcije Pjongjanga u oblasti razvoja nuklearnih raketa.

Izvor: B92

Petak, 17.06.2022.

10:25

EPA-EFE/VALENTIN FLAURAUD

Južnokorejski predsednik izjavio je to u u razgovoru sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom da Savet bezbednosti UN.

Jun je istakao da "provokacije Pjongjanga predstavljaju ozbiljnu pretnju miru na Korejskom poluostrvu i medjunarodnoj zajednici", prenosi Jonhap.

"Ako Savet bezbednosti ne da snažan i jedinstven odgovor, onda to može da pošalje pogrešan signal da toleriše nuklearni i raketni program Severne Koreje“, poručio je Jun.

Prošlog meseca, Savet bezbednosti UN odbacio je nacrt rezolucije koju su sponzorisale SAD, čiji je cilj bio pooštravanje sankcija Severnoj Koreji zbog lansiranja balističkih projektila jer su Kina i Rusija, koje imaju pravo veta glasale protiv rezolucije. Prethodno je Pjongjang izveo više lansiranja raketa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: