Panika u Nemačkoj: Letnji talas pandemije?

U Nemačkoj je zavladao letnji talas pandemije, izjavio je ministar Karl Lauterbah dodajući da je reč o "teškoj prelaznoj fazi."

Izvor: DPA
Podeli
 EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN
EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

Država za jesen treba da se spremi bolje nego prošle godine, rekao je Lauterbah u četvrtak na jednoj lekarskoj konferenciji u Rostoku.

Trenutno se, na primer, razmatra kako vakcinacija treba dalje da se odvija, objasnio je ministar. Kada je reč o novim vakcinama, nemačka vlada tesno sarađuje sa proizvođačima.

"Očekujemo da će ove vakcine biti dostupne do kraja avgusta, verovatno bliže polovini septembra," najavio je Lauterbah. Postoje i veoma pouzdani lekovi, dodao je, koji se premalo koriste.

Potrebni su i testovi na virus korona koji ne samo da mogu da pokažu učestalost zaražavanja, već i da pomognu prekidanje lanaca infekcije. Istovremeno, razmena podataka mora biti mnogo brža nego ranije.

Nije prihvatljivo da se podaci, kao što su popunjenost bolnica ili broj osoblja, saopštavaju sa velikim zakašnjenjem. U septembru, a najkasnije u oktobru, krenuće da radi digitalni sistem za saopštavanje informacija o zarazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 609 idi na stranu