"Savršeno legitimno"

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas u Kišinjevu da je nastojanje Moldavije za pridruživanje Evropskoj uniji "savršeno legitimno".

Izvor: B92

Sreda, 15.06.2022.

17:40

EPA-EFE/DUMITRU DORU

"Francuska će pomoći da se postigne konsenzus među članicama EU po pitanju molbe Moldavije za pridruživanje bloku na ključnom sastanku Saveta sledeće nedelje", poručio je Makron na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicom Moldavije Majom Sandu, prenosi Rojters. Moldavija, koja se graniči sa Ukrajinom na istoku i Rumunijom na zapadu, nastavlja sa naporima da se pridruži EU zbog straha da bi mogla da bude uvučena u sukob između Rusije i Ukrajine, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: