"Odbaciti zahteve Tačije odbrane"

Specijalizovano tužilaštvo u Hagu uzdalo je danas novo saopštenje.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.06.2022.

14:14

EPA/VALDRIN XHEMAJ/arhiva

Saopštilo je da nema nedostataka u novim optužbama za ratne zločine u Semetišu i Budakovu, protiv Hašima Tačija, Kadrija Veselija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija.

Tačijeva odbrana tražila je da se nove optužbe odbace, međutim, prema dopisu tužilaštva, u njihovom predlogu nisu utvrđeni nedostaci u optužbama i ne treba da budu prihvaćeni.

"Suprotno navodima Tačijeve odbrane, ispunjeni su uslovi iz clana 38 Zakona i pravila 86 Uredbe. Forma izmena je u skladu sa ostalim navodima optužnice, za koje je sudija iz prethodnog postupka već zaključio da su prilično jasni i konkretni", istaklo je tužilaštvo, preneo je list "Reporteri".

U Specijalizovanom tužilaštvu napominju da Tačijevi argumenti odbrane u vezi sa paragrafom 93 optužnice nemaju zakonsku osnovu i da ih treba potpuno odbaciti, jer sporni navodi ne spadaju u okvir izmena.

Specijalno tužilaštvo u Hagu optužilo je Tačija 2020. godine da je odgovoran za ubistva počinjena tokom 1998. i 1999. godine na Kosovu i Metohiji.

U Hag je prebačen avionom 5. novembra 2020, sa još dvojicom osumnjičenih, Veseljijem i Seljimijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: