Ameriku brine stav Pekinga: Da se zadrži otvorena komunikacija

Amerika sve više zabrinuta zbog dešavanja u Severnoj Koreji , ali i reakciji Pekinga.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 13.06.2022.

21:38

Ameriku brine stav Pekinga: Da se zadrži otvorena komunikacija
Tanjug/ Roberto Schmidt/Pool via AP

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost DŽejk Saliven izrazio je zabrinutost na sastanku sa najvišim kineskim diplomatom Jangom Ðiečijem zbog nedavnog veta Pekinga u SB UN na napore koji predvode SAD da se uvedu dodatne sankcije Severnoj Koreji, rekao je visoki zvaničnik američke administracije.

Na pitanje novinara tokom brifinga o mogućem sastanku ili pozivu predsednika SAD DŽozefa Bajdena i kineskog lidera Si Ðinpinga, američki zvaničnik je rekao da u ovom trenutku ništa konkretno nije planirano, preneo je Rojters.

Vašington i Peking treba da zadrže otvorene linije komunikacije za upravljanje konkurencijom, izjavio je Saliven tokom razgovora sa Jangom Ðiečijem, saopštila je Bela kuća.

Prethodno je u saopštenju Bele kuće navedeno da su se Saliven i Jang sastali u Luksemburgu.

Ovaj sastanak, koji je usledio nakon njihovog telefonskog razgovora 18. maja, uključivao je iskrenu, sadržajnu i produktivnu diskusiju o brojnim regionalnim i globalnim bezbednosnim pitanjima, kao i o ključnim pitanjima u odnosima SAD i Kine, saopšteo je iz Bele kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: