Američki ambasador: "Srbija da razmisli"

Ambasador SAD Kristofer Hil izjavio je da Srbija treba da razmisli o tome gde leži njena budućnost.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 13.06.2022.

12:24

Američki ambasador:
Foto: Profimedia

Hil je dodao i da Srbija treba da razmilsi da li je "ova neutralna pozicija" zvaničnog Beograda održiva i da, kako je ukazao, "tako donese svoju odluku".

Hil je rekao novinarima u Beogradu da ono što se dogodilo u Ukrajini "jesu brutalni napad na tu zemlju i nastavak ubijanja civila, nešto što je potpuno neprihvatljivo u ovom veku".

Dodao je da takav razvoj događaja nije viđen još od kraja Drugog svetskog rata.

"Svi smo svesni toga da se od februara svet promenio i da svi mi moramo da ponovo razmislimo o tome gde se nalazimo, kakav je naš položaj i gde želimo da budemo u budućnosti", rekao je on.

Upitan šta bi, u ovom trenutku, trebalo da bude prioritet za Srbiju – uvođenje sankcija Rusiji ili normalizacija odnosa sa Kosovom, Hil je odgovorio da su to pitanja za srpske vlasti.

"Mislim da je to pitanje koje treba da postavite predstavnicima svoje vlade, ja ovde predstavljam američku vladu i nisam tu da dajem savete, tako da odgovore na ta pitanja treba da nađete sa srpskim vlastima", rekao je Hil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: