Poruka za Dan Rusije: "Još jednom se dokazujemo kao sila, zemlja i narod"

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova obratila se narodu povodom Dana Rusije.

Izvor: Sputnjik

Nedelja, 12.06.2022.

19:26

Poruka za Dan Rusije:
Tanjug/ AP Photo/Russian Ministry of Defense

"Rusija još jednom odbacuje sa sebe jaram i još jednom se dokazuje kao sila", izjavila je Marija Zaharova.

"Danas ovaj praznik zvuči posebno. Još jednom odbacujemo sa sebe jaram, još jednom se dokazujemo kao sila, zemlja i narod", rekla je Zaharova za televiziju „Rusija 1“.

Ona se obratila i onima koji ne razumeju značenje praznika, Dana Rusije.

"Želim da vam kažem: dođite u Sankt Peterburg. Idite u muzeje. Idite i pokažite svojoj deci tu pravu istoriju naše zemlje. I shvatićete da je to čast, slava i hrabrost našeg naroda koji je od pamtiveka branio našu zemlju", dodala je ona.

Zaharova je ranije danas kritikovala predlog bivšeg šefa poljske diplomatije, a sada poslanika u Evropskom parlamentu, Rodoslava Sikorskog, da se nuklearno oružje isporuči Ukrajini.

Ona je citirala izjavu Sikorskog na svom Telegram kanalu: "Rusija je prekršila Budimpeštanski memorandum i stoga Zapad ima pravo da donira nuklearne bojeve glave Ukrajini kako bi zaštitio njenu nezavisnost", preneo je Interfaks.

Zaharova je potom napisala da poljski političari koji su pod kontrolom američkog transmisionog pojasa, pokazuju ekstremističku ideologiju, šire mržnju, podstiču sukobe, a sada prete planeti kršenjem režima nuklearnog neširenja.

"Ali najvažnije je da oni ugrožavaju poljski narod, koji se uvlači u nuklearnu preraspodelu sveta", naglasila je Zaharova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: