"Crna Gora ne treba da doliva ulje na vatru slanjem vojne pomoći Ukrajini"

Na predlog Ministarstva odbrane, Vlada Crne Gore je usvojila odluku o pružanju dodatne vojne pomoći Ukrajini.

Izvor: B92

Subota, 11.06.2022.

09:51

EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Vlada Crne Gore ne treba da doliva ulje na vatru dodatnim slanjem vojne pomoći Ukrajini jer ima važnu dužnost i elementarnu obavezu da pomogne zbrinjavanju hiljada izbeglica iz ove zemlje koje se nalaze u Crnoj Gori, smatra jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

"Naročito je licemerno govoriti da to rade 'zbog agresije na međunarodno priznatu državu čiji integritet i suverenitet Vlada poštuje'. Takav odnos u vreme NATO agresije na Srbiju i Crnu Goru crnogorska vlast nije imala. Ona je otvoreno podržavala napade na vlastitu državu, a potom bila među prvima koji su ugrozili teritorijalni integritet i državni suverenitet Srbije", napisao je Andrija Mandić na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: