"Spremni su da uđu u zemlju"; Lukašenko otkrio cilj Zapada

Zapadne zemlje ne odustaju od cilja da izravnaju front po ruskoj granici, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

Izvor: B92

Petak, 10.06.2022.

20:00

Foto: Profimedia

On je dodao da su spremne da uđu u Belorusiju iz zapadnog dela Ukrajine.

"Zapadne zemlje još nisu odustale od cilja da izravnaju front kako bi se on protezao u pravcu: Smolensk-Pskov, Smolensk-Brjansk-Kursk i odatle do Rostova. Oni moraju da poravnaju front. A mi smo udaljeni skoro hiljadu kilometara i taj balkon se mora odseći. To je njihov cilj, oni se neće zaustaviti, ući će iz zapadnog dela Ukrajine ili još odnekud. Možda će morati da se vode borbe za zapadnu Ukrajinu da se ne odseče. Jer to je za nas nešto poput smrti, ne samo za Ukrajince. Strašne stvari se dešavaju unaokolo“, rekao je Lukašenko.

Beloruski predsednik je takođe naveo šta to pomaže zemlji da istraje.

"U velikoj meri se držimo zahvaljujući pravdi koja i dalje postoji u našem društvu. Ako se toga odreknemo, onda će nas pomesti“, rekao je on.

Ranije je Generalštab Oružanih snaga Belorusije izjavio, da NATO akcije pored granica Rusije svedoče o porastu vojne pretnje.

Između ostalog, grupa NATO vojnika je u poslednjih šest meseci porasla više nego duplo kako kvalitativno, tako i kvantitativno.

Osim toga, u Sredozemnom i Baltičkom moru su se pojavile grupe koje nose krstareće rakete koje su bazirane na moru, povećana je vazduhoplovna grupacija u Poljskoj i baltičkim zemljama.

U skladu sa tim, u Belorusiji je pokrenut niz akcija koje su usmerene na suzbijanje mogućih pretnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: