RHMZ upozorio: Nepogode

Republički hdrometeorološki zavod objavio je rano jutros upozorenje na nepogode praćene gradom i obilnim padavinama.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 10.06.2022.

07:11

RHMZ upozorio: Nepogode
Ilustracija: Depositphotos/chaoss

"Pljuskovi i grmljavine koji se očekuju danas i sutra (10. i 11. juna 2022.) lokalno će biti praćeni gradom, jakim vetrom i većom količinom padavina za kratko vreme, pa se ponegde očekuje od 30 do 50 mm kiše za 24 h, a lokalno i više", stoji u najavi RHMZ-a.

U nekim delovima Srbije na snazi je žuti meteoalarm, dok je u nekim delovima proglašen narandžasti meteo alarm, što znači da vremenske prilike mogu da izazovu štetu.
Printskrin/hidmet.gov.rs
U Srbiji danas promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji sa većom količinom padavina, gradom i jakim vetrom u zoni pljuskova. Vetar slab i umeren, na severu povremeno i jak, severni i severoistočni.

Jutarnja temperatura od 12 do 17, a najviša dnevna od 22 do 26 stepeni. I u Beogradu promenljivo oblačno i nestabilno, posle podne i uveče povremeno sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni.

Jutarnja temperatura oko 17, a najviša dnevna oko 25 stepeni. U Srbiji sutra promenljivo i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će lokalno biti izraženiji sa većom količinom padavina i jakim vetrom u zoni pljuskova.

Od nedelje manji intenzitet padavina u odnosu na prethodni period. Uz smenu sunčanih i oblačnih intervala do srede se kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju samo u brdsko - planinskim predelima, a od četvrtka i u ostalim krajevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: