Počelo je: Vojska vežba prelazak u ratno stanje

Oružane snage Belorusije počele su seriju manevara kojima se uvežbava borbena gotovost u uslovima prelaska iz mirnodopskog u ratno stanje.

Izvor: B92

Utorak, 07.06.2022.

12:05

Počelo je: Vojska vežba prelazak u ratno stanje
EPA/TATYANA ZENKOVICH

Kako je saopštilo belorusko ministarstvo odbrane, "glavni cilj vežbi je izvođenje čitavog niza kontinuiranih obuka koje uključuju sve kategorije vojnog osoblja, vojnih jedinica i komandnih centara, koji treba da uvežbavaju koordinirane mere za prelazak iz mira u rat.

Ministarstvo odbrane je objasnilo da se ove mere preduzimaju u skladu sa planom obuke za 2021-2022. beloruskih oružanih snaga.

„Obuka borbene gotovosti održava se nakon još jedne regrutne kampanje, u trenutku kada su regruti već savladali osnovne vojne veštine“, navelo je Ministarstvo odbrane, navodi ruska agencija Tass.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: