Dvogodišnjak upucao oca koji je igrao igricu

Dvogodišnji dečak slučajno je ubio svog oca u Americi, pucajući iz napunjenog pištolja koji su njegovi roditelji ostavili bez nadzora.

Izvor: Beta/AFP

Utorak, 07.06.2022.

08:25

Dvogodišnjak upucao oca koji je igrao igricu
Chalabala/depositphotos/Ilustracija

Kada su 26. maja stigli u kuću žrtve u blizini Orlanda, policija je, upozorena pozivom, otkrila majku Mari Ajalu kako svom suprugu Redžiju Mabriju pruža prvu pomoć. Policija je prvobitno mislila da je otac, koji je preminuo u bolnici, sebe upucao, ali je najstarije dete u porodici reklo da je počinilac njegov dvogodišnji brat, saopštila je tamošnja policija.

Pištolj je bio u torbi koju je Mabri ostavio na podu, a dete je, kada ga je pronašlo, pucalo u leđa svom ocu dok je igrao video igricu na kompjuteru, dodala je policija.

Pet članova porodice, uključujući petomesečnu ćerku, bili su u istoj prostoriji u vreme nesreće.

Oba roditelja su na uslovnoj slobodi zbog višestrukih krivičnih dela zanemarivanja dece i upotrebe droga, navela je policija i dodala da vlasnici oružja koji ga ne čuvaju bezbedno mogu da dožive tragediju koja se sada desila.

U SAD se često događaju takve nesreće. Dvogodišnje dete je u avgustu 2021. godine uzelo oružje ostavljeno u rancu i ubilo majku metkom u glavu usred njenog đsastanka na platformi Zum.

Nesreća se dogodila dok u SAD traje rasprava o nošenju vatrenog oružja posle nekoliko oružanih napada u supermarketu, bolnici i jednoj školi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: