Ruski univerziteti isključeni iz Bolonjskog procesa

Svi ruski univerziteti isključeni su iz Bolonjskog procesa, rekao je danas zamenik ministra nauke i visokog obrazovanja Dmitrij Afanasjev.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 06.06.2022.

23:44

Ruski univerziteti isključeni iz Bolonjskog procesa
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

On je naveo da je Bolonjska grupa 11. aprila saopštila je da ukida predstavništvo Rusije i Belorusije u svim povezanim strukturama, preneo je "Sputnjik".

"S obzirom na to da su naši rektori, rukovodioci obrazovnih institucija potpisali obraćanje Ruskog saveza rektora o podršci predsednika u vezi sa specijalnom vojnom operacijom, faktički su time sve obrazovne organizacije zemlje isključene iz Bolonjskog procesa. Rekao bih da je nas napustio Bolonjski sistem, a ne mi njega", rekao je zamenik ministra. Prema njegovim rečima, uvođenje osnovnih i master programa nije poboljšalo nivo kompetentnosti studenata.

Bolonjski proces je nastao nakon što su ministri obrazovanja 29 evropskih država u Bolonji 1999. godine potpisali Bolonjsku deklaraciju o reformi sistema visokog obrazovanja Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: