"Rusija nikada nije predstavljala pretnju Finskoj i Švedskoj"

Rusija nikada nije predstavljala pretnju za Finsku ili Švedsku, rekao je danas novinarima Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.06.2022.

15:36

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

"Samo želim da podsetim na izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina da Rusija nikada nije predstavljala nikakvu pretnju ni Finskoj ni Švedskoj, kao što ni ove zemlje nisu predstavljale nikakvu pretnju nama. Predsednik Putin je to izjavio više puta", kazao je je Peskov.

On je tako odgovorio na molbu TAS S-a da prokomentariše izjavu šefa finske bezbednosne policije Antija Peltarija, koji je istakao da je Helsinki iznenađen što Moskva ne pokušava da izvrši pritisak na Finsku zbog želje te zemlje da uđe u NATO.

Ambasadori Finske i Švedske pri NATO, Klaus Korhonen i Aksel Vernhof, predali su 18. maja zahteve svojih zemalja za članstvo u NATO generalnom sekretaru Alijanse Jensu Stoltenbergu.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je istog dana da Ankara neće podržati prijem Švedske i Finske u NATO dok ne odrede svoj odnos prema terorističkim organizacijama, posebno prema Radničkoj partiji Kurdistana (PKK).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: