Moskva: Eliminisani

Moskva -- Većina plaćenika u Ukrajini eliminisana je u zoni borbenih dejstava, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Olga_Y
Ilustracija: Shutterstock/Olga_Y

General major Igor Konašenkov je tokom jutrošnjeg brifinga objasnio da su plaćenici stradali zbog zbog niskog nivoa obučenosti i nedostatka iskustva.

"Stotine ukrajinskih plaćenika u Ukrajini ubijeno je preciznim raketama velikog dometa, čim su stigli na vojne poligone i u jedinice. Medjutim, većina je ubijena u borbama zbog slabe obučenosti. Komandanti jedinica Oružanih snaga Ukrajine i Nacionalne garde, u čijim sastavima su bili i plaćenici, u nastojanju da smanje gubitke svoje vojske, ne štede strance", poručio je Konašenkov, prenosi Sputnjik.

Broj stranih plaćenika u Donbasu smanjen je sa 6.600 na 3.500 ljudi. Od početka maja priliv stranih plaćenika u Ukrajinu je praktično zapravo prestao, preneo je Sputnjik.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su pogodile 21 položaj ukrajinske vojske, uključujući komandne centre ekstremističkih bataljona "Kraken" i "Azov" u području Harkova, a Avijacija je oborila jedan ukrajinski Su-25, dok su sistemi PVO oborili sedam ukrajinskih dronova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 609 idi na stranu