Vučić u Bratislavi: Sastanci i pre govora; Lajčak, Bilčik... FOTO

Bratislava -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Bratislavu, gde će danas učestvovati na godišnjem "GLOBSEC 2022" Forumu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Screenshot/Instagram &buducnostsrbijeav&
Screenshot/Instagram "buducnostsrbijeav"

Forum se održava od 2. do 4. juna, a fokus skupa ove godine je i na mobilizaciji podrške i akcije za Ukrajinu i evropsko susedstvo, uključujući i Zapadni Balkan.

Vučić se u glavnom gradu Slovačke sastao najpre sa potpredsednikom Evropske komisije za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Marošom Ševčovičem.

"Vrlo dobar susret sa Šefčovičem. Razgovarali smo o fleksibilnosti i održivosti energetskih sistema u aktuelnoj situaciji, kao i o upravljanju sirovinama iz Srbije unutar EU", napisao je Vučić na instagramu "budućnostsrbije", uz fotografije sa sastanka.

"Jedna od tema bili su i zajednički projekti na kojima Srbija treba da radi zajedno sa EU", naveo je Vučić.

Nakon toga razgovor i s Miroslavom Lajčakom

Vučić je objavio i da je imao "konstruktivnu razmenu mišljenja sa Vladimirom Bilčikom o evropskom putu Srbije, aktuelnoj situaciji i regionalnim pitanjima.

"Ponovio sam da Srbija nastavlja sa posvećenim radom na sprovođenju reformi, a posebno na unapređenju vladavine prava i jačanja poverenja u institucije, što je od izuzetnog značaja u procesu pristupanja Srbije #EU. Posebno sam istakao spremnost i volju da saslušam sve argumentovane predloge koji bi ubrzali proces pregovora o članstvu, što je u skladu sa strateškim izborom naše zemlje za pristupanje Evropskoj uniji. -Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Vladimirom Bilčikom, izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju", napisao je Vučić na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

"GLOBSEC 2022" održava se od danas do 4. juna, a fokus skupa ove godine je i na mobilizaciji podrške i akcije za Ukrajinu i evropsko susedstvo, uključujući i Zapadni Balkan.

Na Forumu će posebna pažnja biti posvećena Srbiji, pa će Vučić od 15 sati sam govoriti na panelu "Srbija i EU: Strateskso partnerstvo za budućnost", koji će voditi Kevin Baron. Taj panel, prema najavi organizatora, trajaće 45 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu