Rat počeo zbog pretnji? "Rusija je bila primorana"

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev govorio je o pretnjama koje su primorale Rusiju da preduzme mere predostrožnosti i započne rat u Ukrajini.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2022.

14:15

Rat počeo zbog pretnji?
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Patrušev je ovo rekao tokom sastanka u Kazanju.

On je primetio da su razumni zahtevi Rusije za bezbednosnim garancijama potpuno ignorisani.

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije podsetio je i na planove Kijeva da promeni status beznuklearne sile i uđe u NATO. Prema njegovim rečima, ruska strana je takođe dobila informacije o pripremama Kijeva za neprijateljstva u Donbasu i napad na Rusiju.

"Sve ove pretnje su nas primorale da preduzmemo mere predostrožnosti i pokrenemo specijalnu vojnu operaciju", rekao je on, a prenosi Interfaks.

Patrušev je dodao da je Rusija dobila neoborive dokaze o finansiranju i sprovođenju vojno-bioloških programa u Ukrajini pod kontrolom stranih stručnjaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: