Zelenski: "Vratićemo sve što nam je Rusija oduzela"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je oslobođenje Ukrajine svakim danom sve bliže.

Izvor: Tanjug

Subota, 28.05.2022.

22:50

Zelenski:
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Zelenski tvrdi da je "samo pitanje vremena" kada će Ukrajina vratiti ono što joj je Rusija oduzela.

"Ukrajina će vratiti sve što joj je Rusija otela, to je samo pitanje vremena", izjavio je Zelenski, prenosi CNN.

Zelenski je dodao da je situacija u Donbasu i dalje teška, posebno u oblastima Severodonjecka, Lisičanska, Bahmuta i Popasne.

"Najvažnije je da smo, što se tiče snabdevenosti oružjem, svakim danom sve bliži da nadmašimo našeg neprijatelja", naveo je ukrajinski predsednik i istakao da su ukrajinski partneri spremni da njegovoj zemlji obezbede sve što joj je potrebno za odbranu od Rusije.

Zelenski je istakao da su ruske snage raketama i minobacačima nanele "varvarske udarce" Sumskoj oblasti i Nikolajevu, u gde je, kada je pogođeno stambeno naselje udaljeno 20 metara od vrtića, ubivjena jedna osoba, a sedam ranjeno.

"To je bila meta koju je izabrala Ruska Federacija. Iznova i iznova takve akcije podsećaće svet da Rusija konačno mora biti zvanično okarakterisana kao teroristička država", izjavio je on.

Zelenski je naveo i da ruske snage sprečavaju Ukrajince da se evakuišu iz Hersonske oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: