Dodik: "Ustavni sud BiH prekoračio ovlašćenja"

Ustavni sud BiH prekoračio je sva svoja ovlašćenja odlukom kojom su poništene neke odredbe akata Narodne skupštine Republike Srpske.

Izvor: Tanjug

Subota, 28.05.2022.

17:54

Dodik:
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

To je poručio srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Istakao je da je Ustavni sud zadužen po Ustavu samo da usklađuje i procjenjuje usklađenost zakona sa Ustavom BiH.

"Međutim oni su sami sebi pribavili nadležnosti. Oni presuđuju krivično pravnim postupcima, o svemu. Našu volju neće skršiti. Naša volja ide za tim da ćemo isti sadržaj te deklaracije preneti u neku drugu formu, recimo rezoluciju, a kad i to ukinu onda ćemo imati stavove, a onda i zaključke, pa poglede, pa ćemo onda reći da je to deklaracija plus, ali uvek isto. Neće nas skršiti na ovome", poručio je Dodik, prenosi RTRS.

Naglasio je da je to njihovo pravo i zato su tako rigorozni.

"Nijedna naša aktivnost nije protiv Ustava BiH, mada oni stalno prikazuju da jeste. Naše je da se borimo za izvorni Dejton i to ćemo nastaviti", istakao je on.

Ustavni sud BiH utvrdio je da pojedine odredbe akata Narodne skupštine Republike Srpske koje je osporilo 15 poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH nisu u skladu sa Ustavom BiH, zbog čega ih je ukinuo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: