Oblaci nad Srbijom: Grmi i seva širom zemlje, RHMZ izdao najavu

Nakon vrelog dana, nad Srbijom su se nadvili oblaci.

Izvor: Blic

Petak, 27.05.2022.

23:42

Oblaci nad Srbijom: Grmi i seva širom zemlje, RHMZ izdao najavu
Ilustracija: Shutterstock/Solid photos

Kako je Republički hidrometeorološki zavod saopštio, u narednih sat vremena jače naoblačenje sa kišom ili pljuskom sa grmljavinom zahvatiće Srem i jug Bačke.

"Naredna dva sata u Šumadiji, na zapadu i jugozapadu zemlje mestimično kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom", napisano je u saopštenju.

Podsetimo, Đorđe Đurić rekao je da vikend donosi osveženje i pljuskove, ali već od ponedeljka se očekuje stabilizacija vremena, a od utorka i pravo letnje vreme.

"Pred nama je danas sunčan i pravi letnji dan, jedino na severu Srbije uz nešto više oblačnosti i u tim predelima biće umereno oblačno, uz visoku i prozirnu oblačnost. Posle podne u jugozapadnim, a pred kraj dana u centralnim i istočnim predelima očekuje se jači razvoj oblačnosti, ponegde i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom", kaže Đorđe Đurić za "Blic".

Maksimalna temperatura biće danas od 28 do 32°C, u Beogradu do 30°C.

Već u toku večeri na severozapadu Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i to će biti uvod u jaču promenu vremena.

Ovaj hladni front do Vojvodine će sa severozapada već stići u noći između petka i subote i u subotu tokom prepodneva premeštaće se prema centralnoj, a sredinom dana i posle podne i prema južnim i istočnim predelima Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: