Lavrov: "U Buči je odrađena ista šema kao u Račku"

Kada je nešto u interesu SAD onda im je sve dozvoljeno, pa i da u trenu izbombarduju Jugoslaviju, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/EFE/PAVEL GOLOVKIN / POOL
EPA/EFE/PAVEL GOLOVKIN / POOL

"Uporedite tu aroganciju, osećaj sopstvene superiornosti - to je taj kolonijalni mentalitet, kada mi je sve dozvoljeno, a ti moraš da radiš šta ti kažem", rekao je Lavrov.

"On se manifestuje, ne samo što se tiče naših interesa. Kada im je potrebno… Setite se, 1999. godine SAD su odlučile da Jugoslavija preti njihovoj bezbednosti. 10.000 kilometara od američke obale. U trenu su je izbombardovali", ispričao je Lavrov.

On je podsetio da je Kristofer Voker, koji je bio na čelu OEBS-a, proglasio genocidom nekoliko leševa koja su otkriveni u selu Račak, preneo je Sputnjik.

Kako se kasnije otkrilo, nisu bila u pitanju tela civila, već militanata, preobukli su ih u civilnu odeću i razbacali.

"Na isti način je to bilo urađeno i 23. aprila u Buči, kod Kijeva. To je ista šema. Ona radi, nezavisno od toga da li ona nekoga ubeđuje ili ne. Oni nisu ni morali nikoga da ubeđuju. Izbombardovali su Jugoslaviju. Formirali nezavisno Kosovo, kršeći sve principe OEBS-a. Samo su rekli: tako će biti", dodao je on u intervjuu RT.

Na Krimu, nakon referenduma, oni su rekli: samoproglašenost Kosova može, a samoproglašenost Krima - ne, to se sve vidi golim okom, i za to niko i ne pocrveni od stida, zaključio je Lavrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu