Si Đinping ispred UN: "Nema potrebe"

Kineski predsednik Si Đinping održao je govor u UN braneći svoju zemlju o ljudskim pravima, rekavši zvaničnicima da nema potrebe za propovedima o tom pitanju.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2022.

17:13

Si Đinping ispred UN:
EPA/EFE/MARK R. CRISTINO

Sijeva izjava je izneta u video pozivu sa visokim komesarom Ujedinjenih nacija za ljudska prava Mišel Bačelet.

Očekuje se da će Bačelet, koji je u ponedeljak doputovao u Kinu na šestodnevnu turneju, posetiti krajnji zapadni region Ksinjiang, gde se kineska vlada suočava sa optužbama za masovno interniranje, prisilnu asimilaciju, prisilni rad i prisilnu sterilizaciju Ujgura i drugih stanovnika, uglavnom muslimani.manjine.

"Što se tiče ljudskih prava, nijedna zemlja nije savršena, nema potrebe da 'propovednici' vode druge zemlje, a još manje da li treba da politizuju to pitanje, praktikuju dvostruke standarde ili ga koriste kao izgovor da se mešaju u druge zemlje. unutrašnjih poslova", rekao je Si.

Očekuje se da će Bačelet posetiti gradove Kašgar i Urumći u Sinđangu, saopštilo je kinesko ministarstvo spoljnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: