Albanska policija uhapsila Morinu – Beriša osudio

Albanska policija uhapsila je u Draču Ismaila Morinu, koji je postao poznat kao čovek koji je upravljao dronom sa zastavom tzv. "Velike Albanije".

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2022.

16:22

Albanska policija uhapsila Morinu – Beriša osudio
Foto: Profimedia

To je pokrenulo talas nasilja na fudbalskom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije u oktobru 2014. godine, prenosi Koha.

Morina će u zatvoru provesti više od pet meseci zbog nedozvoljenog držanja oružja i municije. On je uhapšen prilikom provere dokumenata, nakon čega je ustanovljeno da se nalazi na poternici. Morina je ranije osuđen na zatvorsku kaznu od pet meseci i 12 dana zbog nedozvoljenog posedovanja oružja i municije, saopštila je albanska policija.

Hapšenje je usledilo pošto je sud u Draču ukinuo odluku suda u Tirani kojom je kazna zatvora zamenjena uslovnom kaznom.

Albanski mediji ovo hapšenje povezuju sa večerašnjim finalom Lige konferencija, koje su igra u Tirani, objašnjavajući da policija "često zatvara osobe koje su osuđivane zbog krivičnih dela počinjenih na sportskim događajima da ne bi slično delo ponovili".

Bivši premijer i predsednik Albanije Salji Beriša osudio je hapšenje Morine.

Albanska policija je 2015. godine, dan pred utakmicu Albanije i Srbije u Elbasanu, uhapsila Morinu u centru Tirane zbog posedovanja nelegalnog oružja. Međutim, albanski vrhovni sud ga je pustio iz zatvora posle tri meseca i odredio mu kućni pritvor.

Morina je ponovo uhapšen tri godina kasnije u Dubrovniku na osnovu srpske poternice, ali je izručen Italiji.

Njegov advokat je tada rekao da je prebacivanje u italijanski zatvor bila jedina opcija koju je mogao da izdejstvuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: