Sud potvrdio optužnicu protiv Aleksandra Jovičića

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv bivšeg predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića i još devet osoba.

Izvor: Tanjug
Podeli
Printskrin TV Prva Printskrin TV Prva
Printskrin TV Prva Printskrin TV Prva

Oni se terete za zloupotrebe u vezi sa nelegalnom gradnjom, saznaje Tanjug.

Optužnica od 29.decembra, precizirana je prošle sedmice i potvrđena rešenjem Višeg suda u Beogradu. Na ovo rešenje odbrana ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu

Optužnicom se Jovičić tereti dva krivična dela trgovina uticajem u saizvršilaštvu, a za isto krivično delo optuženi su i D.V. i V. Ć, kao i A.V, Ž.L , S.H, M.Ð, T.D. i V.Ž.

M.L. se tereti optužnicom za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Više na:

Ranije su u ovom postupku Krivična dela priznali i sporazume sa tuzilaštvom zaključili sedam građevinskih inspektora i dva investitora.

Jovičić je bio uhapšen 1. juna 2021. i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor.

Posle njegovog hapšenja, iz MUP-a je saopšteno da se Jovičić sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula Dražena Vujića da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu