Vučić saopštio da li Srbija uvodi sankcije Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio detalje razgovora na Svetskom ekonomskom forumu.

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2022.

20:04

Vučić saopštio da li Srbija uvodi sankcije Rusiji
EPA/Andrej Cukic

Kako je rekao, glavna tema skupa u Davosu ipak je bila Ukrajina, a na pitanje da li je primetio u susretima sa svetskim liderima da mu zameraju dobre odnose Srbije i Rusije, Vučić kaže da mu svi zameraju.

Govoreći o tome šta su tražili od njega, Vučić kaže da znaju da to ne ide tako lako.

"Oni govore šta je njihova ideja i šta oni očekuju, a šta će da traže, to je... Kako da dođu i kažu – ajde uvedi sankcije ili lepo izađi napolje. Kako da to traže? Ne ide to baš tako. To je moglo dok Srbija nije bila država", kaže Vučić.

Na pitanje postoji li mogućnost da Srbija uvede sankcije Rusiji, Vučić je rekao da za sada ne postoji takva mogućnost.

"Šta će biti u budućnosti, ja ne znam šta život donosi i kako će sve da izgleda. Ja nisam od onih koji se zaklinje pa ne ispuni nešto, ja više volim da se ne zaklinjem, a da uradim nešto. Uvek je taj pristup bio mnogo bolji i uvek sam tom pristupu mnogo više verovao nego onima koji se kunu u sve na svetu, treći dan znam da će da urade drugačije", navodi Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: