Oštar odgovor iz Srbije predsedniku Hrvatske: "Istorijska nebuloza"

Premijerka Srbije Ana Brnabić odgovorila je na oštre reči redsednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2022.

17:09

Oštar odgovor iz Srbije predsedniku Hrvatske:
Foto: Shutterstok/esfera

"U jednom od svojih logoreičnih nastupa koji samo Hrvatskoj mogu da štete, Milanović je izjavio istorijsku nebulozu: 'Hrvatska Srbiji ovo neće oprostiti'. Šta? Što tražimo pravdu za ubijenu decu na Petrovačkoj cesti? Šta je sledeće? Neće nam oprostiti Jasenovac (i tako je 'mit')?", navela je premijerka.

Brnabićeva je dodala: "Treba, kaže Milanović, da pazimo šta radimo, da ne budemo 'bezobrazni i drski' jer ćemo, za članstvo u EU, morati da tražimo milost od Hrvatske, kao što Šveđani sada traže milost od Turske?! Što bi moj Mate iz Stare Baške rekao: 'ne treba ovome prva pomoć, nego poslednja pomoć'", zaključila je.

Podsetimo, predsednik Hrvatske danas je upitan za komentare optužnice iz Srbije, ponovio je da Srbija to ne bi trebala da radi ako želi li ući u Evropsku uniju.

"Ko je premijerka Srbije? Brnabićka još? Naša bodulica s Krka. Dobrodošla je", rekao je Milanović.
  • Napad i na Vučića


"Vučićev nastup u Glini je krivično delo", rekao je Milanović.

Kazao je kako je bila politička odluka da se preko nekih stvari prijeđe.

"Ne, oni optuže hrvatske pilote. Mislite li da bi u Hrvatskoj neko trepnuo da se digne optužnica protiv Vučića? Ali to nije pametno. Da, on nikoga nije ubio. Ali njegovo burgijanje je mnoge koštalo glave. I duše", naveo je hrvatski predsednik danas odgovarajući na pitanja novinara.

"Ne zivkaš državnog advokata, ne nalaziš se s njime tajno... Kao premijer, lako smo se mogli dogovoriti da se podigne optužnica protiv Vučića. Dotle državna vlast seže, ali mi se time nismo bavili. Ne znam zašto je Brnabić nervozna, ja sam se više plašio da neko u Hrvatskoj ne poludi", rekao je i još jedno zapretio da bi Srbija trebala da pazi šta radi, kao što je rekao i juče.

"Oni žele u EU? Evo kako prolaze Šveđani koji žele u NATO. Možda su s razlogom bili bezobrazni prema Turskoj, ali sad traže milost. Pazi što radiš", zapretio je ponovo Srbiji hrvatski predsednik Zoran Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: