Mračno upozorenje, tiče se civila: "Sada je prekasno, ostanite ovde"

Guverner Luganska izdao je mračno upozorenje da je prekasno za evakuaciju hiljada civila iz opkoljenog grada Severodonjecka.

Izvor: B92, Jutarnji list
Podeli
EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE
EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

Razlog tome su kontinuirani napori Rusije da okupira grad i delove pokrajine koje još uvek drži Ukrajina, piše Gardijan.

"U ovom trenutku ne bih rekao: Izlazite, evakuišite se. Sada ću reći: Ostanite u skloništu", naveo je Sergij Hajdaj na svom Telegram kanalu.

"Zato što nam tolika gustina granatiranja neće dozvoliti da mirno okupimo ljude i dođemo po njih. Neprijatelj je usredsredio svoje napore na ofanzivnu operaciju da opkoli Lisičansk i Severni Donjeck. Sada, uz podršku artiljerije, izvode jurišne operacije u pravcu Toškivke i Ustinovke, u blizini Lisičanska", napisao je on, prenosi Gardijan.

Najnovije vesti sa Istočnog fronta pratite OVDE.

Okružen sa tri strane ruskim snagama koje pokušavaju da završe opkoljavanje džepova oko grada, Severodonjeck i gradovi i sela na zapadu bili su pod intenzivnim bombardovanjem poslednjih dana.
Veruje se da je petnaest hiljada stanovnika i dalje u gradu koji se kriju u skloništima.

Ruske snage pokušavaju da preseku ukrajinske linije snabdevanja do Severodonjecka u pokušaju da kontrolišu ključne puteve na zapadu, prenosi Gardijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu