Mračno upozorenje, tiče se civila: "Sada je prekasno, ostanite ovde"

Guverner Luganska izdao je mračno upozorenje da je prekasno za evakuaciju hiljada civila iz opkoljenog grada Severodonjecka.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2022.

15:08

Mračno upozorenje, tiče se civila:
EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

Razlog tome su kontinuirani napori Rusije da okupira grad i delove pokrajine koje još uvek drži Ukrajina, piše Gardijan.

"U ovom trenutku ne bih rekao: Izlazite, evakuišite se. Sada ću reći: Ostanite u skloništu", naveo je Sergij Hajdaj na svom Telegram kanalu.

"Zato što nam tolika gustina granatiranja neće dozvoliti da mirno okupimo ljude i dođemo po njih. Neprijatelj je usredsredio svoje napore na ofanzivnu operaciju da opkoli Lisičansk i Severni Donjeck. Sada, uz podršku artiljerije, izvode jurišne operacije u pravcu Toškivke i Ustinovke, u blizini Lisičanska", napisao je on, prenosi Gardijan. Okružen sa tri strane ruskim snagama koje pokušavaju da završe opkoljavanje džepova oko grada, Severodonjeck i gradovi i sela na zapadu bili su pod intenzivnim bombardovanjem poslednjih dana.
Veruje se da je petnaest hiljada stanovnika i dalje u gradu koji se kriju u skloništima.

Ruske snage pokušavaju da preseku ukrajinske linije snabdevanja do Severodonjecka u pokušaju da kontrolišu ključne puteve na zapadu, prenosi Gardijan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: