Iz Rusije stigle najnovije vesti: Pretnja iz Ukrajine?

Postoji realna pretnja da će Ukrajina napraviti nuklearno oružje i vozila za njihovu isporuku, rekao je ministrar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2022.

12:17

Iz Rusije stigle najnovije vesti: Pretnja iz Ukrajine?
Foto: Profimedia

On je takođe rekao da je Zapad ignorisao predloge Rusije o "neširenju NATO-a" i da je bezbednosna situacija u istočnoj Evropi vrlo loša.

Šojgu je dodao da Rusija usporava tempo specijalne operacije u Ukrajini zbog evakuacije stanovništva.

"Da bi civili napustili okružena naselja, najavljuju se povremeni režimi zatišja i stvaraju se humanitarni koridori. Naravno, to usporava tempo ofanzive, ali to se radi namerno kako bi se izbegle žrtve", rekao je on.

On je naglasio da oružane snage Rusije, za razliku od Ukrajine, ne napadaju civilnu infrastrukturu gde mogu da se nalaze civili.

Ruski ministar odbrane je rekao i da Zapad ne samo što negira neonacizam u Ukrajini, već i sa velikim počastima ugošćavaju predstavnike nacističkih jedinica koje su umešane u krvave zločine.

Šojgu je dodao da će Rusija "nastaviti specijalnu operaciju u Ukrajini, uprkos pritisku i podrške Zapada Kijevu".

"Uprkos velikoj pomoći Zapada kijevskom režimu i pritisku koji trpimo zbog sankcija, nastavićemo specijalnu vojnu operaciju dok svi ciljevi ne budu ispunjeni", rekao je on.

Prema njegovim rečima, Zapad hitno organizuje snabdevanje smrtonosnim oružjem, strahujući od poraza ukrajinskih trupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: