"Totalni rat"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da Rusija vodi "totalni rat" protiv njegove zemlje.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2022.

09:43

Foto: Profimedia

Kako je naveo, to uključuje nanošenje što je moguće više ljudskih žrtava i uništenja infrastrukture.

Od 24. februara, ruska vojska izvela je 1.474 raketna napada na Ukrajinu koristeći 2.275 različitih raketa, rekao je Zelenski, uoči navršena tri meseca ruske invazije na Ukrajinu. Velika većina tih raketa pogodila civilne ciljeve, rekao je on u redovnom noćnom obraćanju i dodao da je tom periodu bilo je više od 3.000 ruskih vazdušnih napada.

"Zaista nije bilo takvog rata na evropskom kontinentu u 77 godina", rekao je Zelenski.

Ukrajinski predsednik je rekao da je u napadu na grad Desna, 55 kilometara severno od Kijeva stradalo 87 ljudi. Rusi su sada koncentrisali snage na gradove u Donbasu kao što su Bahmut, Popasnaja i Severodonjeck, rekao je Zelenski.

Pozvao je Ukrajince koji nisu na bojnom polju da pomognu na koji god način mogu i rekao da je njegov zadatak da radi na povećanju medjunarodnog pritiska na Rusiju.

"Apsolutni prioritet su oružje i municija za Ukrajinu", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: