Dodik: Muslimani udruženim poduhvatom ruše BiH - postoje dokazi

Milorad Dodik izjavio je danas da muslimani u udruženom poduhvatu nastavljaju da ruše BiH.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.05.2022.

13:34

Dodik: Muslimani udruženim poduhvatom ruše BiH - postoje dokazi
EPA-EFE/SZILARD KOSZTICSAK

On je dodao da muslimanski nacionalizam otišao do te mere da pokušava da iskoristi ukrajinsku krizu za reafirmisanje svojih ciljeva.

Dodik je kao primer naveo to što su ministar odbrane Sifet Podžić i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Senad Mašović prisustvovali sastanku ministra odbrane SAD Lojda Ostina sa ukrajinskim zvaničnicima bez odluke Predsedništva BiH.

Dodik je rekao da to pitanje nije bilo na sednici Predsedništva BiH, te da je on o tome obavešten iz medija.

"Nije to pojedinačni slučaj, to je deo jednog udruženog poduhvata za rušenje BiH od muslimana. Muslimanski nacionalizam je otišao do te mere da pokušava da iskoristi ukrajinsku krizu da bi reafirmisao svoje ciljeve", rekao je Dodik u Banjaluci.

Govoreći o navodima da se BiH pridružila sankcijama Rusiji, Dodik je rekao da BiH to nije uradila jer je za uvođenje sankcija bilo kojoj zemlji potrebna odluka relevantnih organa koje u ovom slučaju nema.

Dodik je rekao da ne postoji ni odluka o pridruživanju BiH zabrani letova za ruske avione.

"Ovde postoje dokazi o podeli BiH. Muslimani će pokušati da se drže toga da su nešto uradili, a mi to ne prihvatamo jer o tome nije odlučeno u Predsedništvu BiH, Savetu ministara ili Parlamentarnoj skupštini", istakao je Dodik, prenela je RTRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: