Treći put odloženo pripremno ročište Belivuku i njegovoj grupi

Danas je ponovo odloženo pripremno ročište u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/Sascha Steinbach
EPA/Sascha Steinbach

U Specijalnom sudu u Beogradu nije održano ni treći put zakazano pripremno ročište u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića, čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Ovoga puta pripremno ročište nije održano zbog toga što je Veljko Belivuk otkazao punomoćje svom advokatu Nikoli Ristoviću.

Pripremno ročište se odlaže za 13. i 15. jun.

Danas oko 13.40 desetak marica u pratnji dzipova Žandermerije stiglo je u zgradu Specijalnog suda u Beogradu.

U zgradu Specijalnog suda stigli su optuženi koji se brane sa slobode Vojislav Ðorđević, Vladimir Dimitrijević i Slađana Sekulić sa svojim advokatima.

Takođe, došao je advokat Nikola Ristović zajedno sa kolegom Milošem Malidzanom, kao i advokati Marko Janković, Dalibor Katančević i ostali...

Advokat Ristović, branilac Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još nekih članova njihove kriminalne grupe podneo je molbu sudu da se odloži današnje pripremno ročište kako bi advokati imali više vremena da se pripreme.

Pripremno ročište odlagano je već dva puta, prvi put zbog zahteva za izuzeća postupajućih sudija i tužilaca, a drugi put krajem aprila zbog izostanka advokata Dejana Lazarevića, koji je bio angažovan kao branilac Belivuka, Miljkovića i drugih optuženih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu