"Ja znam šta Hil misli, on zna šta ja mislim, a to znači..."

Beograd -- Sastanak sa ambasadorom SAD u Beogradu Kristoferom Hilom bio je dobar i otvoren, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/Rade Prelić
Tanjug/Rade Prelić

Podsetimo, Vučić i Hil razgovarali su danas. NIje bilo iznenađenja, ja znam šta oni misle, oni znaju šta ja mislim i nije bilo iznenađenja.

To znači da nismo saglasni oko tog pitanja, ali otvoreno govorimo o tome, zahvalan sam SAD na podršci SAD za Otvoreni Balkan.

Upitan o zahtevu tzv. Kosova za prijem u Savetu Evrope, Vučić kaže da nije jednostavno zapadnim zemljama da objasne niti je to lako objasniti, ilegalnost akcija protiv Srbije i uporedite ih sa akcijma prema Ukrajini. "Ako štitite integritet Ukrajine što ne štitite nas. I zato će biti veliki pritisak na nas jer ne mogu to da obajsne", rekao je predsednik Srbije.

"Naravno da je zahtev Prištine loš znak za nas, ali mi preduzimamo mere i preduzimaćemo kako bismo zaštitili teritorijalni inegritet i suverenitet naše zemlje, ali mi se zalažemo za dijalog i kompromisno rešenje, ali ne onakvo da ono bude poniženje i sve ono što su zapadne zemlje zamislile, da biramo hoće li nas udariti debljom ili tvrđom motkom", rekao je on i dodao da "na to mogu da zaborave"

Govoreći o formiranju vojske tzv. Kosova, istakao je i podsetio da ona, po Rezoluciji 1244 ne sme da postiji. "Ali baš ih briga za međunarodno pravio ako im je to u interesu. A da li su pretnja za srpsko stanovništvo- da, a za našu zemlju- ne. Ali, svakako da to sve pratimo jer je naša briga srpsko stanovništvo na KiM", rekao je predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 55 idi na stranu