Odloženo suđenje optuženima za ubistvo Blaža Đurovića

Pred većem Višeg suda u Beogradu danas je za 6. jun odloženo suđenje Darku Veskoviću i Nemanju Ivanovu optuženim za ubistvo Blaža Ðurovića.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.05.2022.

16:15

Odloženo suđenje optuženima za ubistvo Blaža Đurovića
Ilustracija: Depositphotos/ Kuzmafoto

Advokat Milenko Cvijović novi branilac optuženog Nemanje Ivanova zatražio je od suda da se suđenje odloži kako bi se upoznao s predmetom, a s obzirom da je nedavno angažovan.

Odbrana je nakon odlaganja predložila da se okrivljenima ukine pritvor ili zameni blažom merom, čemu se tužilac usprotivio tvrdeći da i dalje stoje svi zakonski razlozi zbog kojih im je određen pritvor, te je sud nakon kraće pauze odbio predlog.

Optuženi Vesković i Ivanov su dovedeni u Specijalni sud iz pritvora u Okružnom zatvoru u Beogradu gde im se do sada sudilo u specijalnoj sudnici iz razloga bezbednosti, ali im je suđenje premešteno zbog renoviranja zatvorske sudnice.

Obojica se nalaze u pritvoru četiri godine i negiraju ubistvo Ðurovića.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je nekoliko meseci kasnije izručen Beogradu.

Oni su optuženi da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Ðurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Ðurović je ubijen ispred kuće svog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: