Nastavljeno suđenje Papiću, svedočio Rebić

U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem bivšeg direktora policije Vladimira Rebića nastavljeno suđenje bivšem zameniku načelnika SBPOK Goranu Papiću.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.05.2022.

13:20

Nastavljeno suđenje Papiću, svedočio Rebić
Shutterstock/ALDECA studio

Papić je optužen za trgovinu uticajem, odnosno da je uticao da se Marku Miljković, koji je sada optužen za niz teških dela, vrati istog dana blindirano vozilo koje mu je bilo zaplenjeno.

Rebić je na suđenju rekao da je Papića upoznao kao pratnju bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, kao i da je znao samo da je postojala naredba da se Miljković sasluša zbog pretnji njihovom kolegi iz Žandarmerije.

Takođe danas je skoro dva sata svedočio i bivši načelnik UKP Dejan Kovačević.

On je posvedočio da ga je načelnik beogradskog UKP Milenko Munižaba pozvao i preneo mu da ga je zvao Papić i da je rekao da Miljkoviću treba da se vrati automobil.

Munižaba je, prema svedočenju Kovačevića, naveo da je Papić rekao da je taj zahtev došao "odozgo".

Sud je na današnje suđenje pozvao i tadašnjeg ministra Stefanovića, ali on nije došao, jer mu nije uručen poziv, a sudija je najavio da će on biti pozvan preko radnog mesta na sledeće suđenje koje je zakazano za 14. jun.

Papić je optužen za krivično delo trgovina uticajem za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu zatražilo od suda da mu izrekne kaznu od 4 godine zatvora i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Papić je bio uhapšen 9. marta, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno da je zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom optužen da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: