Milanović: "Ukrajina nije jedina kriza koja zaslužuje pažnju"

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas na otvaranju skupštine SZO da sa ogromnom tugom posmatra napade na bolnice u Ukrajini.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/EFE/MARTIAL TREZZINI
EPA/EFE/MARTIAL TREZZINI

Milanović je dodao je da Hrvatska s ogromnom tugom i nevericom posmatra napade na bolnice i zdravstvene ustanove u Ukrajini, ali da to nije jedina kriza sa kojom se svet suočava.

"Možda je u najvećem fokusu, ali ima puno sukoba koji se pojavljuju na globalnom nivou i koji zaslužuju našu jednaku podršku i pažnju", istakao je Milanović, prenela je Hina.

On je pozvao je na veću pripravnost u budućim krizama.

"Treba nam snažnija i sveobuhvatnija zdravstvena arhitektura i moramo se pripremiti za buduću pretnju zdravlju", rekao je Milanović, rekavši da je pandemija kovid-19 istakla "veliku slabost u globalnom upravljanju zdravljem".

Rat u Ukrajini i s njim povezane globalne pretnje i pandemija kovida 19 teme su sastanka 194 država članica SZO u Ženevi u pokušaju da se izgradi efikasniji i pravedniji zdravstveni sistem.

"Zdravlje za mir, mir za zdravlje" moto je 75. zasedanja Svetske zdravstvene skupštine (SZS) koje se odvija u jeku rata u Ukrajini i prvi put uživo od početka pandemije kovida 19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu