Đukanović: Crna Gora je već cenjena članica NATO-a

Crnogorski predsednik Milo Đukanović rekao je u subotu, 21. maja, na Dan nezavisnosti Crne Gore, da zemlja stoji nepokolebljivo na evropskom putu.

Izvor: index.hr

Subota, 21.05.2022.

13:30

Đukanović: Crna Gora je već cenjena članica NATO-a
EPA-EFE/SPENCER PLATT / POOL

Crna Gora u subotu obeležava Dan nezavisnosti, 16 godina od kada je nakon referenduma izašla iz državne zajednice sa Srbijom i obnovila nezavisnost.

Đukanović je u čestitki naveo da sve više građana Crne Gore vidi važnost pobede na referendumu 2006. godine.

"Razvoj situacije u Crnoj Gori, kao i regionalni i međunarodni kontekst potvrđuju koliko je odluka o obnovi države bila vizionarska. I koliko je važno, posebno u ovakvim turbulentnim vremenima, da u svojim rukama imamo kormilo upravljanja državom", istakao je Đukanović.

Crna Gora, već cenjena članica NATO-a, čvrsto stoji na evropskom putu, rekao je on.

"Da li je dovoljno urađeno da se Crna Gora osnaži i učini prihvatljivom za sve?"

Premijer Dritan Abazović rekao je na prijemu koji je organizovao povodom Dana nezavisnosti da se nakon 16 godina treba zapitati da li je dovoljno urađeno da se Crna Gora osnaži i učini prihvatljivom za sve.

"Namera nam je da ovaj dan slave svi građani naše zemlje, bez obzira na to kako su glasali pre šesnaest godina, kako se izjašnjavaju i kome se Bogu mole.... Tvrdim da bez svih vas nema pomirila i razvila Crnu Goru", istakao je Abazović.

Stoga, poručio je crnogorski premijer, ne smijemo dozvoliti da nepoštovanje različitih mišljenja proizvede polarizaciju u društvu, odbojnost prema državi i njenim simbolima.

Moramo tome stati na kraj jer nema većeg protivnika prosperiteta i bogatstva Crne Gore od vještačkih podjela na društva“, rekao je Abazović.

Prema zvaničnim rezultatima, na referendumu 2006. godine glasalo je 419.240 Crnogoraca, ili 86,5 odsto od ukupnog broja birača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: