Rusija: "Kraj, predali su se"

Rusija je saopštila da je potpuno zauzela teritoriju čeličane Azovstal, u kojoj su bili smešteni poslednji ukrajinski branioci Mariupolja.

Izvor: index.hr

Petak, 20.05.2022.

21:10

Rusija:
Foto: Profimedia

Teritorija Azovstalja je potpuno oslobođena, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Teritorija metalurškog kombinata Azovstal u Mariupolju, gde je od 21. aprila ove godine blokirana grupa ukrajinskih militanata iz nacističke formacije Azov, potpuno je oslobođena“, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Podzemni objekti fabrike su pod kontrolom ruskih trupa, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je od 16. maja 2.439 neonacista sa Azova i ukrajinskih vojnika koji su se nasukali na teritoriji fabrike položilo oružje i predalo se. Poslednja grupa od 531 militanta predala se danas“, ruska državna novinska agencija RIA Novosti prijavio.

Ove tvrdnje nisu potvrđene, a ukrajinska strana još nije odgovorila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: