Idu kod Erdogana, direktno?

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven izjavio da su lideri Švedske i Finske nagovestili da planiraju da razgovaraju direktno s Erdoganom.

Izvor: B92

Petak, 20.05.2022.

08:10

Idu kod Erdogana, direktno?
EPA-EFE STR

Turski predsednik, podsetimo, odlučno je protiv ulaska te dve nordijske zemlje u NATO, a Erdogan je više puta ponovio da Ankara neće glasati "za" ulazak Finske i Švedske u NATO.

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost DŽejk Saliven izjavio je da su lideri Švedske i Finske, koji su se juče sastali s američkim predsednikom Džoom Bajdenom, nagovestili da planiraju da razgovaraju direktno sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i da je Vašington spreman da podrži taj proces.

"Verujemo da se turska zabrinutost oko pristupanja Švedske i Finske koju su izrazili predsednik Erdogan i drugi mogu rešiti i da se to može rešiti", rekao je Saliven, a preneo Rojters.

Upitan da li postoje planovi da predsednik SAD Džozef Bajden direktno stupi u kontakt sa Erdoganom po tom pitanju, Saliven je rekao: "Ne u ovom trenutku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: