Slovenački ambasador dobio notu: Imate 10 dana

Otpravnik poslova ambasade Slovenije u Moskvi pozvan je u rusko Ministarstvo spoljnih poslova, gde mu je uručena nota.

Izvor: B92

Petak, 20.05.2022.

08:01

Slovenački ambasador dobio notu: Imate 10 dana
stevanovicigor/depositphotos/Ilustracija

U njoj se zahteva smanjenje broja zaposlenih u ambasadi za četiri osobe, saopštilo je rusko Ministarstvo.

Navedeno je da je to odgovor na "neprijateljske" korake koje je Ljubljana preduzela ranije. Slovenačkom diplomati uručena je nota kojom se zahteva smanjenje diplomatskog osoblja slovenačke ambasade u Moskvi za četiri osobe u roku od 10 dana, prenosi Tass.

„Na principu reciprociteta doneta je i odluka da budu korigovani uslovi rada slovenačkog diplomatskog predstavništva, s obzirom na situaciju u kojoj se našla naša ambasada u Ljubljani“, dodaje rusko Ministarstvo.

Ministarstvo je takođe navelo da je slovenačkom diplomati izražen odlučan protest zbog, kako je navedeno, "neosnovanih pokušaja slovenačkih vlasti da okrive Rusiju za ratne zločine u Ukrajini", kao i zbog vojne pomoći koju je Slovenija pružila Kijevu.

Slovenačke vlasti su 5. aprila donele odluku o izjednačavanju broja zaposlenih u ruskoj ambasadi sa brojem zaposlenih u slovenačkoj ambasadi u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: