Kvinta uputila zahtev Prištini; "Bez odlaganja"

Šefovi misija zemalja Kvinte pozvali su vladu privremenih institucija u Prištini da bez odlaganja, u potpunosti izvrše zakonit upis zemljišta manastira Dečani.

Izvor: Tanjug

Petak, 20.05.2022.

12:15

Kvinta uputila zahtev Prištini;
Ilustracija: Shutterstock/PredragLasica

Posećaju da je Ustavni sud tzv Kosova u maju 2016. potvrdio vlasništvo manastira Dečani nad hektarima zemljišta, a ta odluka još nije sprovedena uprkos zakonitoj odluci i zahtevima da se sprovede.

Sprovođenje vladavine prava i poštovanje nezavisnosti pravosuđa su obaveze svih demokratski izabranih vlada i neophodni su preduslovi za demokratsku konsolidaciju Kosova i njegovu integraciju u evropske i evroatlantske institucije, dodaje se u saopštenju objavljenom na sajtu Američke ambasade u Prištini.

Kako se navodi, šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država ujedinjeni su u podršci demokratskoj i evropskoj budućnosti Kosova i stoga ponovo pozivaju Vladu Kosova da bez daljeg odlaganja, u potpunosti izvrši zakonit upis zemljišta manastira Dečani u skladu sa odlukom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: