"Čuo sam – da se Kosovo i Albanija ujedine, da Srbija zauzme teritoriju Republike Srpske"

Priština -- Poslanik DPK Džavit Haljiti kaže da je čuo iz visokih domaćih i međunarodnih političkih krugova da se govorilo o mogućnosti velikih promena granica na Balkanu

Izvor: Kosovo online
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ dk_photos
Ilustracija: Depositphotos/ dk_photos

Haljiti je tokom gostovanja na KTV rekao da se, iako je smatrao da je to nemoguće, nakon rata u Ukrajini situacija promenila i dodao da je i Kosovu i Srbiji potreban brz sporazum u dijalogu.

"Srbija ima veliku politiku za Balkan. Ono što oni zovu 'srpsko', žele da budu prisutni na celoj teritoriji bivše Jugoslavije i imaju politički i ekonomski uticaj da u jednom trenutku postanu sila. Mišljenje je da bi bilo dobro da se Kosovo i Albanija ujedine, da Srbija zauzme teritoriju Republike Srpske i postanu dva najveća naroda. Čuo sam te razgovore u veoma visokim političkim krugovima, pa i međunarodnim, čuo sam i Srbe i Albance koji o tome govore. O tome se priča, ljudi imaju pravo da pričaju", rekao je Haljiti, a prenosi Kosovo online.

Haljiti smatra i da tzv. Kosovo ima dobre šanse da bude primljeno u Savet Evrope, ali dodaje da je procedura veoma birokratska i da dugo traje.

Ističe da kriza u Ukrajini ide u prilog tzv. Kosovu i na štetu Srbije i da bi unutar SE trebalo pronaći lobiste za tzv. Kosovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 55 idi na stranu