Dopunjena optužnica protiv Aleksandra Jovičića

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Višem sudu na potvrđivanje optužnicu protiv bivšeg predsednika Palilule Aleksandra Jovičića i još devet osoba.

Izvor: Tanjug

Petak, 20.05.2022.

14:43

Dopunjena optužnica protiv Aleksandra Jovičića
Shutterstock/ALDECA STUDIO

Dopunjenom optužnicom Aleksandar Jovičić se tereti za krivično delo – trgovina uticajem u saizvršilaštvu, a za isto krivično delo optuženi su i D. V. i V. Ć, kao i A. V, Ž. L , S. H, M. Đ, T. D. i V. Ž.

Rešenjem Višeg suda u Beogradu od 12. maja 2022. godine optužnica od 29. decembra 2021. godine bila je vraćena tužilaštvu na dopunu. U najkraćem roku postupljeno je po nalogu suda i optužnica je danas ponovo podneta na odluku o potvrđivanju, navodi se u saopštenju.

Jovičić je uhapšen u junu prošle godine i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor.

Nakon njegovog hapšenja, iz MUP-a je saopšteno da se Jovičić sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula Dražena Vujića da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Svi optuženi se terete da su zloupotrebama omogućili zaštitu inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte.

Nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: