"Amerika je u ratu? Pitam se – kad smo to mi glasali za to?" VIDEO

Republikanski kongresmen iz Teksasa Čip Roj optužio kolege iz tog zakonodavnog tela da su umešali SAD u rat u Ukrajini kako bi se osećali dobro u svojoj koži.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.05.2022.

12:22

Ilustracija; FOTO EPA-EFE/JIM LO SCALZO

On je te optužbe uputio i republikancima i demokratama, a posebno je kritikovao predstavnika kogresne većine Stenija Hojera, koji je prošlog petka izjavio da je "Amerika u ratu".

"Kada sam čuo lidera većine kako kaže 'vreme za rat', pitam se – kada smo to mi glasali za to da idemo u rat", upitao je Roj.

"Ako ćemo da vodimo posrednički rat i ako ćemo da damo Ukrajini 40 milijardi dolara samo zato što hoćemo da izgledamo 'fensi' s plavo-žutim zastavicama, i kako bismo se osećali dobro sami sa sobom, možda bi zapravo trebalo da imamo neku debatu o tome ovde u ovoj komori", nastavio je Roj.

On je inače samo jedan od 57 kongresmena republikanaca koji su glasali protiv davanja vojne i ekonomske pomoći Ukrajini, u vrednosti od 40 milijardi dolara.

Ipak, taj predlog je prošao, tj. usvojen je sa 368 glasova "za", a 57 je bilo protiv. Sada je taj predlog upućen u Senat, gde se takođe očekuje da će dobiti podršku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: