Mobilišu policiju da bi sačekali predsednika

Tokio će sledeće nedelje biti središte susreta lidera SAD, Indije i Australije, a domaćin će im biti japanski premijer Fumio Kušida, prenela je agencija Kjodo.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.05.2022.

11:55

Mobilišu policiju da bi sačekali predsednika
EPA/EFE/CHRISTOPHER JUE

Oko 18.000 policajaca će biti mobilisano u Tokiju kako bi čuvali bezbednost tokom posete američkog predsednika DŽozefa Bajdena.

Od nedelje će biti uvedene trodnevne saobraćajne restriktivne mere u gradu, jer tada dolazi Bajden, koji će dan kasnije razgovarati sa Kišidom i prisustvovaće sastanku država Kvad (SAD, Indija, Japan, Australija).

To znači da će i premijer Indije Narendra Modi biti na sastanku, kao i lider partije koja pobedi na opštim izborima u Australiji ovog vikenda.

Osim velikog broja policije, spreman je i specijalan tim za razbijanje demonstracija i bezbednosni tim koji može da odgovori na pojavu dronova, rekao je zvaničnik iz policije. Danas su specijalci proverili put u blizini američke ambasade u Tokiju.

Očekuje se da će lideri Kvada razgovarati o ruskoj invaziji na Ukrajinu, kao i o još nekim pitanjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: