Hrvatska blokira?

Kijev Independent, jedan od glavnih ukrajinskih medija, na svom Tviter nalogu piše da će Hrvatska blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.05.2022.

09:30

Hrvatska blokira?
EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

"Hrvatska će blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO. Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je da će naložiti stalnom predstavniku zemlje pri NATO-u da glasa protiv tog poteza", piše taj medij.

"Članstvo dvu nordijske zemlje zavisiće od toga hoće li izborni zakon u BiH biti promenjen, rekao je Milanović, dodavši da se Hrvati u BiH uništavaju kao politički entitet", stoji u objavi Kijev independenta.

Podsetimo, Finska i Švedska u sredu su i zvanično predale zahtev za članstvo u NATO, ali na prvom sastanku unutar Alijanse nikakva odluka u vezi tog zahteva nije doneta jer je Turska to blokirala.

Predsednik te zemlje Tajip Redžep Erdogan danima je upozoravao da Finska i Švedska neće dobiti tursko "da" za ulazak u NATO.

S druge strane, o toj temi u sredu je govorio i hrvatski predsednik, na koji se KIjev independent poziva, a koji je rekao da bi Hrvatska trebalo da se ugleda na Tusrku, a ne da radi sve suprotno od toga.

O MIlanoviću je govorila i Julija Mendel, bivša portparolka Volodimira Zelenskog.

"Hrvatski predsednik takođe želi da blokira ulazak Finske i Švedske u NATO. Pretpostavljam da neki političari samo žele da se cenkaju i dobiju ono što žele da bi omogućili poboljšanje globalne bezbednosti. Vredi dodati da je hrvatska vlada (koja odlučuje o tome i ima većinu u saboru) apsolutno za Finsku i Švedsku u NATO-u", napisala je na ona Twitteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: