Čovek čija je analiza šokirala Rusiju promenio priču

Ruski analitičar koji je na ruskoj državnoj televiziji šokirao Ruse, rekavši da je stanje na ratištu drugačije od onog koje se prikazuje, "promenio je ploču".

Izvor: Jutarnji list

Četvrtak, 19.05.2022.

08:22

Čovek čija je analiza šokirala Rusiju promenio priču
EPA-EFE/ SERGEI ILNITSKY/Ilustracija

Bivši član Glavne operativne uprave Glavnog stožera Oružanih snaga Ruske Federacije Mihail Hodarjonok sada kaže da je svaki razgovor o tome da je Ukrajina sposobna za protivnanap "veliko preterivanje".

Samo jedan dan pre toga je kritikovao ruske vojne operacije u Ukrajini rekavši da bi se situacija za Rusiju mogla "pogoršati".

"Kada ljudi govore o tome da je Ukrajina stekla sposobnost protivnapada, to je veliko preterivanje. A što se tiče akcija našeg vrhovnog zapovedništva, postoje svi razlozi da sde veruje da će sprovođenje ovih planova u vrlo bliskoj budućnosti Ukrajini doneti neugodno iznenađenje", rekao je Hodarjonok na ruskoj državnoj televiziji u sredu.

Takođe je poručio da bi bilo nemoguće da ukrajinske oružane snage steknu vazdušnu nadmoć u sledećih nekoliko meseci, a u smislu sticanja pomorske nadmoći, rekao je: "Dok je naša Crnomorska flota u Crnom moru, ukrajinska prevlast ne dolazi u obzir."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: