Tzv. Kosovo i Crna Gora: "Zajedno ćemo"

Predsednik Alijanse za budućnost tzv. Kosova Ramuš Haradinaj sastao se sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, koji boravi u zvaničnoj poseti tzv. Kosovu.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.05.2022.

15:54

Tzv. Kosovo i Crna Gora:
Foto: shutterstock/RoundGlobalMaps

Haradinaj je poručio da će se tzv. Kosovo i Crna Gora zajedno suočiti sa svakom opasnošću od destabilizacije Balkana, kao što će zajedno uspešno završiti demarkaciju granice, uz korekciju u određenim sektorima.

Haradinaj je u objavi na Fejsbuku izrazio zahvalnost Đukanoviću na kontinuiranoj podršci tzv. Kosovu i spremnosti Crne Gore da podrži članstvo tzv. Kosova u međunarodnim organizacijama, sa posebnim akcentom na NATO i Savet Evrope.

"Kosovo i Crna Gora imaju tradiciju korektne međunarodne saradnje. U duhu odličnih odnosa između naše dve zemlje, prošao je i susret sa predsednikom Milom Đukanovićem", naveo je Haradinaj.

On kaže da će tzv. Kosovo i Crna Gora zajedno stati u suočavanju sa svakim rizikom usmeren na destabilizaciju Balkana, zajedno na evroatlantskom putu i drugim agendama važnim za tzv. Kosovo i Crnu Goru.

"Takođe ćemo zajedno realizovati obaveze koje smo dobili, da uspešno završimo demarkaciju granice, uz korekciju u određenim sektorima", rekao je Haradinaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: