"Ko hoće da protera Srbe nema pravo da govori"

Direktor Kancelarije za KiM poručio Kurtiju da onaj ko hoće da protera Srbe sa KiM, nema pravo da govori o tome šta Srbi žele.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.05.2022.

11:55

Tanjug/Strahinja Aæimoviæ

Petar Petković je takođe pozvao kosovskog premijera da uspostavi Zajednicu srpskih opština (ZSO), kao što je predviđeno Briselskim sporazumom.

"Neko ko hoće da protera Srbe sa Kosova i Metohije i izvrši etničko čišćenje, nema prava da ovori šta Srbi žele. Uspostavite ZSO, kao što je potpisano u Briselu. Kraj!", naveo je Petković na Tviteru.

Kurti je sinoć u razgovoru za Atlantski savet, između ostalog, govorio o sporazumima u okviru dijaloga Beograda i Prištine i Zajedinici srpskih opština, i naveo da je taj dogovor postignut u avgustu 2015, ali, kako je rekao, nije prošao „test" ustavnog suda u Prištini.

On je izneo i tvrdnju da "samo Beograd protestuje zbog neuspostavljanja ZSO, a to ne čine Srbi na Kosovu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: