Plenković zahvalio srpskoj policiji u slučaju Mateja Periša

Hrvatski premijer Andrej Plenković izrazio je saučešće u ime vlade i svoje ime porodici Mateja Periša.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.05.2022.

12:59

Plenković zahvalio srpskoj policiji u slučaju Mateja Periša
EPA/EFE/YIANNIS KOURTOGLOU / POOL

Njegovo telo je pronađeno u Dunavu na Adi Huji, pet meseci nakon utapanja.

On je zahvalio srpskoj policiji zbog učešća u ovom slučaju i na saradnji, nakon što ie telo pronađeno u Dunavu na Adi Huji, pet meseci od utapanja.

"Izražavamo saučešće porodici Mateja Periša nakon što smo primili informaciju iz Beograda. Juče sam razgovarao s njegovim ocem, žao nam je što se to dogodilo. Zahvaljujem policiji Srbije na saradnji. U ime cele vlade, izražavamo naše saučešće", rekao je Plenković na početku sednice vlade.

Na dnevnom redu današnje sednice je više tačaka, a očekuje se i reakcija Hrvatske nakon što je jutros objavljeno da je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine podiglo optužnicu protiv četiri visoka oficira Hrvatske vojske zbog ratnog zločina nad srpskim civilima, piše hrvatski portal Indeks.

Podsećamo, utopljenik izvučen kod Ade Huje jeste Splićanin Matej Periš, potvrdila je obdukcija, saznaje Tanjug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: