Evropol Crnoj Gori: Imamo još dokaza

Podgorički portal Borba piše da će Crnoj Gori u narednom periodu biti dostavljeno još dokaza o vezama sa kriminalnim grupama i njihova tajna korespondencija.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/LEX VAN LIESHOUT
EPA/LEX VAN LIESHOUT

Crnogorske kompanije vlasnici zaplenjenih cigareta – vrednost više desetina miliona evra

Evropol je, kažu, spreman da dostavi još dokaza skinutih sa "Skaj" aplikacije, koju su koristili kriminalci, ali i neki državni službenici, kako iz bezbednosnog, tako i iz političkog sektora.

Iz Evropola očekuju da Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore iskaže inicijativu u tom pravcu, a oni su spremni da im na raspolaganje daju sve dokaze.

Spekuliše se da u transkriptima, piše portal, nisu spomenuti samo policijski funkcioneri Petar Lazović i Ljubo Milovićo, već i sinovi visokih funkcionera DPS, čiji je predsednik Milo Ðukanović.

Nedavno hapšenje bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice došlo je nakon što je podgorički portal Libertas objavio dokument Evropola o umešanosti nje i njenog sina Miloša u mnoštvo kriminalnih radnji.

Libertas je potom objavio i dokument Evropola koji policijske službenike Lazovića i Milovića sumnjiči da su pripadnici kavačkog kriminalnog klana, na osnovu njihove komunikacije putem "Skaj" aplikacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu